trečiadienis, gruodžio 21, 2005

Kiaušinių fabrikas

Taigi paskambino man agentūros bosas tą patį vakarą. Kai pagaliau prisiminė, kad reikia šnekėti angliškai, pasakė, kad atsitiko emergency – kažkoks tinginys darbe nepasirodė, ir ar aš galėčiau dirbt tą patį vakarą ir pusę nakties kartu su Kazyma Hadsundo (60 km nuo Aalborgo) maisto fabrike. Sutikau. Po kurio laiko atvažiavo danas su mašina ir nuvažiavom į tą Hadsundą. Pakeliui pasišnekėjom apie verslo sąlygas Danijoje, apie imigraciją, atlyginimus, nekilnojamo turto kainas ir kitus kiaušinių fabriko darbininkui rūpimus dalykus.

Nuvežtas į vietą radau jau besidarbuojantį Kazymą ir pagyvenusią danę, kuri su mumis dirbo ir vadovavo. Susišnekėt su ja buvo sunku, nes jos anglų kalbos žinios buvo ganėtinai kuklios. Kuklių žinių kompensavimas daniškais intarpais ir išraiškingais rankų mostais situaciją pagerino ne tiek, kiek norėtųsi.

Darbas buvo toksai. Yra konvejeris per du kambarius, prie vieno jo galo stoviu aš ir kraunu žalius kiaušinius. Jie ten būna išverdami ir nulupami. Kitame konvejerio gale stovi Kazyma ir virtus nuluptus kiaušinius skirsto į takelius. Ten jie sukrenta į kibirus, kurie pripilami kažkokio skysčio, uždengiami ir ant jų užklijuojamos etiketės. Švediškos. Na vat. Jei jau švedai nebemoka kiaušinio išsivirti ir nusilupti, tai danai iš to biznį padaro...

Prikrauti man tų žalių kiaušinių reikėjo apie 15000. Tą padariau gal per 2/3 pamainos. Likęs laikas buvo sunaudotas neįdomiausiai darbo daliai – cecho valymui. Kiaušinių visur. Žalių sveikų, žalių sudaužytų, tik lukštų, tik baltymo, tik trynio, tik sumaišytos pliurzės. Tas konvejeris, bjaurybė, irgi spjaudosi kiaušiniais kartas nuo karto. Todėl dar ir pusiau išvirtų, pusiau išvirtų sudaužytų, išvirtų, išvirtų nuluptų, išvirtų nuluptų, ant kurių kažkas užmynė, kiaušinių buvo pilnos pakampės. Kiaušiniai kiaušiniai visur! Aaaa! Tai ir tvarkėm. Pasiėmi kastuvą, kibirą, ir kasi kiaušinius. Po to visko išardymas ir plovimas. Čia su Kazyma pasinaudojom kalbiniu barjeru, ir daugiausia stengėmės nepakliūti po akimis viršininkei, kuri nusprendė, kad greičiau pati daug ką padarys, negu kad mums išaiškins. Labai gerai.

Pusę keturių ryto parvažiavom namo. Kelias dienas negalėjau valgyti kiaušinių.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

blin gerai cia apie tuos kiausinius - prisijuokiau beskaitydamas.
uzuojauta! tikiuosi nors uzdirbai kazkiek tam kiausiniu kosmare :)


mindaugas

Laurynas rašė...

Nu normaliai uždirbau kaip už vieną kartą, kažkur apie minimalią lietuvišką mėnesio algą. O šiaip ten eičiau ir daugiau, netoks jau ir košmaras :)