ketvirtadienis, kovo 30, 2006

Kodėl aš nemėgstu Software Engineering

(Tik informatikams)

Šiaip prieš jį aš nieko neturiu, kadangi tai būtina mokslo ir inžinerijos sritis. Tačiau amžina programinės įrangos krizė, "silver-bullet" metodologijų pardavinėjimas, atseit kurias numetus beždžionės intelekto klaviatūrų operatoriams, per nesusipratimą patapusiais programuotojais, gaunasi pasaulinės klasės produktai, pristūmė čionais krūvą jaučių mėšlo. Štai ištrauka iš šiandieninės paskaitos slaido:

What is a “Good” Test?


...

nA good test should be “best of breed”
...

Ačiū tau, Rogeri Pressmanai, kad išaiškinai man, kas yra „geras“ testas. Dabar aš žinosiu ir nepadarysiu kvailų klaidų. Pavyzdžiui, nesakysiu tokių nesąmonių, kaip „A good test should be excellent“ arba „A good test should do very well what it is supposed to do“. Ne. „A good test should be "best of breed"“. Valio!

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

nesijaudink, pas mus cia yra dar blogiau...

Anonimiškas rašė...

Jooo... As irgi inzinieriu nemegstu. Pas mus cia irgi yra tokiu, kur vaiksto su kostiumais ir pasipute kaip balionai :) Ir dar -- ju savokos ir snekejimas konkretumu tikrai niekados nepasizymi :)

Anonimiškas rašė...

:D

emptywalls rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
emptywalls rašė...

hardcore sofvare engineeeerius visados suvoks brutaliskuma idiotisku ideju prasibrovimo i jo gaminamos produkcijos koordinatoriu makauliu turini. pakankamai kompetetingi inzineriniai saltiniai yra pastebeje nauda kursu vadybininkams mokanciu juos susisneketi su techniniu personalu - tada bent matai, kad tas absurdas dar ir susistemintas yr, kaip disciplina destomas.

- nu, projektuojam nauja bombonesi, geresni nei ana vat tas, kur kampe stovi!
Pastate plansetini skaneri su kintamos traukos vektorium...