sekmadienis, birželio 25, 2006

Italijos pabaiga: Venecija

Grįžau traukiniu iš Bolzano į Veneciją. Turėjau gerą pusdienį iki lėktuvo ir susitikimą su klasioku Čiapu bei jo pana Egle. Jiedu laiką leido visai netoliese – Slovėnijoje, tad pasinaudojo proga šoktelėti dienelei-dviem į Veneciją.

Venecija miestas, kurį pamatyti tiesiog reikia. Vaizdai žemiau, o kol kas papasakosiu ne visuose turistiniuose leidiniuose minimus dalykus. Gatvėse intensyviai vyksta prekyba. Po visą miestą zuja pulkai juodaodžių su dideliais maišais nuo šiukšlių, prikimštais „Dolce & Gabbana“ produkcijos. Kartas nuo karto jie sustoja kur nors, išsikrauna krūvą diržų ir rankinukų ant žemės ir laukia pirkėjų. Paklausa įspūdinga, juk daug turisčių nori įsigyti kažką originalaus itališko ir dar už priimtiną kainą.

Gatvių prekyba griežtai suskirstyta tautiniu pagrindu. Už „Dolce & Gabbana“ juodukus žymiai žemesnę padėtį gatvės hierarchijoje užima iš pažiūros indai, o gal pakistaniečiai, prekiaujantys kažkokiais guminiais viščiukais. Ažiotažas prie tų viščiukų, švelniai pasakius, nedidelis. Nepasisekė, ne visiems „D&G“ prekiauti galima...

Be visokių ten prekeivių Venecijos gatvėse dar galima sutikti vaidinančių mimų. Kiek jie laiko gali išstovėti (ar išsedėti, išgulėti...) vienoje vietoje, kol kas nors nesumoka? Sunkus darbas. Ar tingi dirbti ir norėtum gauti pinigų nieko neveikdamas? Pabandyk šitai, noras dirbti atsiras...

Transportas. Senoji Venecija yra didžiausias pasaulio miestas be mašinų. Dėl šios priežasties amerikiečiai nemano, kad tai yra miestas, bet niekaip nesugalvoja, kas gi tai galėtų būti, ir kaip iš viso taip gali būti.

Nuotraukos. Teks kentėti mobiliako nuotraukas, nors poreikis nusipirkti fotoaparatą jau beveik prasigręžė pro mano kietą kaktą. Čiapai, atsiųsk man savo nuotraukas.

























































Eglė ir Čiapas


























































6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kaip su mobiliaku, tai nuotraukos labai neblogos. Koks mobiliakas?

Laurynas rašė...

Nokia 3230 (1,2 megapikselio)

Anonimiškas rašė...

Nusipirk gera mobiliaka, ir nuotraukos bus normalios :) w810i :)

Laurynas rašė...

Mobiliaku savo aš patenkintas, o kai norėsiu fotiko, pirksiu fotiką, o ne mobiliaką :)

Anonimiškas rašė...

Nu tada pirk tik uz 1000 EU, nes kitaip neapsimoka ;)

Anonimiškas rašė...

eik tu :)