šeštadienis, birželio 03, 2006

Vietoj laiško iš Italijos

Geriau vėliau, negu niekada, tiesa? Nepraėjo nė pora mėnesių po mano kelionės į Italiją pas Eigmį ir Viką, kol galu gale prisiruošiau pasiimti nuotraukas ir aprašyti šį svečiavimąsi pas juodu.

Mažiausia malonumo dalis yra kelionė. Perkantis bilietus studentas retai kada ima pačius brangiausius. Tikrai retai... O paėmus ne pačius brangiausius bilietus, na kad ir Ryanairo iš Danijos į Italiją per Londoną, į abi puses kainuojančius 700 kronų, į kelionės planą norom nenorom įtraukiamos ir dvi nakvynės Londone. Tiesa, Ryanairas turi gana įdomu supratimą, kas yra miestas: Aarhuso aerouostas yra tik už valandos kelio autobusu nuo Aarhuso, kai leidausi ir kylau iš Londono, žiūrėjau žiūrėjau pro iliuminatorių, jokio Londono nemačiau... Karmėlavos aerouosto Ryanairas kartais nereklamuoja kaip Vilniaus? Arba Minsko?

Bet ne apie tai gi rašau. Tai va, išsimiegojęs Stanstede ant plastmasinės kėdutės šalia minios tokių pat keliauninkų kaip aš, nuskridau į Italiją. Ryanairas skraido į Trevizo aerouostą 15 kilometrų nuo Venecijos (Ryanairiškai tai matyt reiškia, kad skrenda į patį Venecijos miesto centrą. Gal senamiestį.) Aeorouostas nedidelis, primena rekonstruotą tvartą ar sandėlį. Vietiniai tokiam įvertinimui labai neprieštarauja ir aiškina, kad patys sunkiai randa jį tarp kitų tvartų ir sandėlių.

Išlipus iš lėktuvo nuo pirmųjų sekundžių suėmė pavydas ir nepaleido iki dabar: Italijoje balandžio pabaigoje vasara. Danijoje dar sniegas dorai nenutirpęs. Apsvaigęs nuo šilumos ir saulės sėdau į aerouosto autobusą, kuris turėjo nuvežti mane į traukinių stotį. O traukinių stotis pasitaikė ne kur kitur, kaip Venecijos senamiesčio pašonėje. Ganėtinai neplanuotai, nors ir skubėdamas į Bolzaną, gavau pavėpsoti į vieną iš Europos perlų.















Venecijoje praleidau tik 20 minučių. Daug nepraradau: grįždamas iš Bolzano Venecijoje praleidau daugiau laiko.

B.d.

Komentarų nėra: