ketvirtadienis, liepos 05, 2007

Amerika: San Franciskas toliau

(anksčiau)

Sekmadienis, 24 d. Lėtai lėtai atsibundu. Pirmas pojūtis: aš baisiai baisiai peršalęs. Su tuo susitaikęs pradedu reaguoti į aplinką. Per naktį atsirado daugiau kambariokų: olandė, atvažiavusi į kažkokią konferenciją Stanforde. Stanfordas yra vienas geriausių pasaulio universitetų, bene pagrindinė silicio slėnio atsiradimo priežastis, ir stanfordiečių dar teks sutikti ne vieną ir ne du. Taigi toji olandė pasiskundė, kad konferencijoje nuobodoka, ir išėjo žiūrėti gėjų parado.

Tada pradėjo keltis mano lovos kaimynas iš pirmo aukšto. O jo nugara visa subintuota. Kas atsitiko? - pripjovė už poros kvartalų paaugliai. Už ką? - kaip ligoninėj jam paaiškino – nes tokių, kaip jis, daug, todėl ligoninėj žino gerai – už nieką, čia tiesiog "įšventinimo" į gaujos narius ritualas. Nuostabu. Vargšas atskrido iš Floridos vasarai padirbėti čia, bet po gatvės nemalonumų spjovė į viską, pasikeitė bilietą, ir už poros dienų išskrido namo. Mane irgi nuteikė pozityviai, ką padarysi.

Tai koks čia rajonas, kad žmones pjausto? O rajonas iš tikrųjų įdomus - Mission District. Gyvena meksikiečiai ir menininkai. Pilnas kavinių, klubų, bohemos ir kitų linksmybių. Bet sutemus nuošalios gatvės pilnos meksikiečių paauglių su peiliais, ar bent jau man taip paaiškino.

Atsikeliu. Kaip žinia, reikia susirasti, kur gyventi. Vienas iš suplanuotų buto draugų, Jake, irgi turėjo penktadienį vakare atvažiuoti į SF, tad skambinu jam. Atsiliepia, taip, jis sėkmingai atvažiavęs, ir kas geriausia – apsistojęs pas pusbrolį praktiškai už 100 metrų nuo mano hostelio. Susitinkam, nueinam pusryčių, plepam. Jake yra Ohio studentų sąjungos prezidentas, ar kažkaip panašiai. Organizavęs koncertus ir Bilo Klintono kalbas per diplomų įteikimus.

Po pusryčių nepamirštam, ko susirinkę, ir einam ieškoti namų. Nusiperku telefono kortelę, su laptopais susirenkam jo pusbrolio name–jo pusbrolis kažkoks pardavėjas/vadybininkas Googlėj–ir kimbam į skelbimus internete. Po keturių valandų darbo nusprendžiam, kad šiandienai užteks, einam papietauti. Tada mane prilaužia peršalimas/jet lag'as, tad atsisveikinęs nueinu miegoti gal šeštą vakaro.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Linkiu greiciau pasveikti nuo persalimo/ jetlag'o! Issimiegok gerai ir atsigauk!