antradienis, spalio 16, 2007

Kaip negalima lėktuvais skraidyti. Trečia dalis.

(pradžia) (vidurys)

„Jakšemaščjakšemaščjakšemašč Laurynas Biveinis jakšemašč“


Naktis į sekmadienį. Kraunuosi daiktus. Kadangi iš transatlantinio skrydžio susirinkęs bagažą turėsiu persėsti į europinį, išmetu krūvą nereikalingų arba ne taip reikalingų daiktų. Krovimosi rezultatas: kuprinė pridavimui, 23 kg; rankinis bagažas, 10 kg; laptopo krepšys, 10 kg. Puiku. Atvažiuoja Joao, nuveža mane į oro uostą. Prisiregistruoju, einu į security - ir! Esu visiškai atsitiktinai atrinktas nuodugniam patikrinimui. Ačiū dievui, ne pačiam nuodugniausiam, kadangi nusirengti nereikėjo. Bet daiktus išnarstė pagal visas instrukcijas. Vienintelis privalumas, kad išvengiau visų eilių. Be to, visi tikrintojai labai apsidžiaugė išgirdę, kad dirbau Googlėj. Gal tai mane ir išgelbėjo nuo nuodugniausio patikrinimo.

Jau ir pats galutinai patikėjęs, kad nieko nelegalaus nesivežu, skrendu į Niujorką. Mus bando linksminti filmais: blogiausiu filmu, kokį kada nors esu matęs, ir Ocean's 13, kuris po to ano atrodė kinematografijos klasika.

Niujorkas. Be nuotykių pereinu JFK chaosą. Prisiregistruoju į lenkų skrydį. LOT specifika ta, kad visi šneka su tavimi lenkiškai. Pamatę vardą ir pavardę, pavartę tavo pasą. Bet po vienos "visiško idioto" veido išraiškos pradeda kalbėti ir angliškai. Belaukiant įsodinimo pasitaikė ir įdomesnis variantas, per JFK oro uosto garsiakalbį: „jakšemaščjakšemašcjakšemašč Laurynas Biveinis jakšemašč.“ O tai tau. Ir ko gi jie čia nori iš manęs? Nueinu pas juos, paklausiu. Nieko nenori, tik boarding pasą pamatyti nori. Beje, LOT'as niekur neskuba. Žmones sodinti į lėktuvą pradėjo apie 20 minučių po numatyto skrydžio laiko. Už tai oro uostas LOT'ui atkeršyjo su kaupu ir už savo pakilimo laiko pramiegojimą pralaikė ant tako dvi valandas.

Varšuva. Ne oro uostas, o tvartas. Tik skirtingai nuo, tarkim, Venecijos Ryanairinio oro uosto, didelis tvartas su turgaus elementais. Alkoholio parduotuvių daugiau nei kėdžių keleiviams. Trys wi-fi internetai, visi mokami. Prastūmiau ten apie aštuonias valandas besėdėdamas kažkokioj kavinukėj, besiurbčiodamas red bulių ir bebandydamas pakurti iPhone su europinėmis SIM kortelėmis. Pasikūrė. Galiausiai patraukiau link Kopenhagos skrydžio vartų.

O vat tada ir prasidėjo... Matau, kad be ketvirtos dalies neapsieisiu.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

uzuojauta. teko buti jakshemash oro uoste... kosmariukas ten, o jei dar 8 val...

kevkondro rašė...

Cool thriller'i cia surezgiai:) Cool ! Laukiu tesinio!:)

Anonimiškas rašė...

Jo, ikvepimas kokiam scenaristui ;)