sekmadienis, lapkričio 05, 2006

Prieš dvi trumpas dienas Londone

Visiems Summer of Code studentams Google pasiūlė apsilankyti kuriame nors iš jų ofisų. Galimybė pabendrauti su kolegomis ir su pačiu Google man pasirodė gana patraukli, nors finansuoti tenka iš savos kišenės. Pradėjau rinktis iš pasiūlytųjų Google ofisų. Hamburgas... Arčiausias iš visų, bet deutch schprechen nemėgstu ir nemoku. Trondheimas... Čia Norvegija, čia gražu, čia norėjosi, bet noras ataušo pažiūrėjus, kiek kainuoja nusigauti iki ten lėktuvais ar bet kaip kitaip. Tad galiausiai apsistojau ties Londono ofisu, be to, aš ir Londone niekad nebuvęs. Kaip nelietuviška.

Susitikimas buvo numatytas spalio 27-ą, penktadienį. Kelionės laiką pinigų taupymo tikslais susiplanavau visiškai studentiškai: išskrendu ketvirtadienį ryte iš Århuso, grįžtu šeštadienį anksti ryte. Maršrutas irgi ne verslo klasės: iš Aalborgo važiuot traukiniu 60 km iki Randers, iš ten kažkokiu kaimo autobusu važiuot dar valandą iki Århuso oro uosto, iš ten šaunusis Ryanairas skraidina į Londono Stanstedą. Tad jei lėktuvas pusę vienuoliktos ryte, iš Aalborgo išvažiuot reikia šeštą ryto. Kelionė atgal irgi kėlė šiokių tokių rūpesčių: lėktuvas iš Stanstedo numatytas pusę aštuntos ryto, o ne paslaptis, jog šeštadienio rytais lėktuvus aš esu linkęs pramiegoti. Optimistiškai maniau, jog svarbiausia to nepamiršti ir tai tikrai nepasikartos.

Nusipirkau šauniojo Ryanairo bilietus, susitariau dėl nakvynės pas buvusią bendradarbę Alnoje Ritą ir laukiau. Laukimą paįvairino pasigautas neprastas gripas, bet apie Danijos sveikatos apsaugą parašysiu kada nors kitąkart. Galiausiai savaitę prieš kelionę kažkas iš kolegų Summer of Code el. pašto konferencijoj pametėjo mintį, jog universitetai gali finansuot šias keliones. Iškart pakniopstomis puoliau universitetan aiškintis šito, keikdamas save, kaip anksčiau pats nesusiprotėjau. Išsiaiškinau. Universitetas maloniai pasiūlė parašyti trumpą paraišką, kurią ir parašiau paskutinę naktį prieš kelionę. (Ta savaitė buvo visiškai bemiegė).

Hm, gaunasi ilgokas pasakojimas jau, o dar paties Londono nepriėjau. Londonas bus rytoj.

Komentarų nėra: