trečiadienis, liepos 05, 2006

Pamokanti pasaka-nepasaka apie kvailiausius skandinavus pasaulyje, 1 dalis

Sveiki visi,

Noriu papasakoti istoriją apie kvailiausius skandinavus pasaulyje. Ne, tai ne danai, kaip jau pagalvojote. Tai – vienas švedų kaimelis Ukrainoje (!), kurio gyventojai per kelias kartas sugebėjo prisidaryti sau ne vieną ir ne dvi kvailystes.

Viskas prasidėjo iš pirmo žvilgsnio nekaltai. Skandinavai labai mėgo kitą Baltijos jūros pakrantę, tačiau ne visą, nes kai kur, pavyzdžiui, Lietuvoje, vietiniai buvo gana pikti visokių ten krikščionių atžvilgiu. Tad natūralu, kad jiems labiau patiko Estija, kur lėtas vietinių būdas neleisdavo šiems rimtai susiorganizuoti, griebtis kardų ir priversti visokius atklydėlius plaukti namučio. Šioje taikioje aplinkoje danai įkūrė Taliną ir susirado savo vėliavą. O keletas švedų atplaukė iš Švedijos ir įsikūrė saloje, dabar žinomoje Hijumos vardu.

Moralas nr. 1: neemigruok.

Gyveno švedai ir ganė savo karves gana ramiai, kol Estijos nenukariavo Rusijos imperija. Geroji imperatorienė Jekaterina II švedukams pasiūlė persikraustyti į Ukrainą, kur jų laukia derlinga žemė ir pastatyti namai. Ir kur teka pieno upės medaus krantais. Švedai patikėjo...

Moralas nr. 2: netikėk nerealiais pažadais.

Pasakojimą, kaip toliau sekėsi, tiksliau, nesisekė, patikliesiems švedukams, pratęsiu kitą kartą...

Komentarų nėra: