ketvirtadienis, rugsėjo 01, 2005

Rugsėjo pirmoji

Pabundu nuo telefono žadintuvo, atsikeliu, jau einu pro duris, kai pastebiu, kad atvažiavęs į Daniją pamiršau telefono laikrodį atsukti valanda atgal. Nuostabu. Dar po kurio laiko patraukiau į miestą, į rugsėjo pirmosios šventę.










































Viskas kaip prieš du metus. Aikštė, stalai, bandelės su sviestu, arbata kava, maži degtinės buteliukai. Tipiški studento pusryčiai.














Tarptautinių studentų kampas. Prisėdu kažkur, pažindinuosi su kaimynais. Publika marga: du lenkai, vengras, kanadietis, amerikietis, pasimetusi aplinkoje čekė, vokietė, suomė ir prancūzė. Visi studijuoja kažką krūto: tarptautinį verslą ir kitas Aurimą žavinčias specialybes.

Prancūzė su lenku geria degtinę.















Po to mus autobusais veža į universitetą. Autobuse sutinku keletą lietuvių mainų studentų ekonomistų. Visi truputį paplaukę ir truputį kvadratinėmis akimis dairosi aplinkui. Lengva kultūrinio šoko stadija, na bet nieko, užtat jie visi turi stogą virš galvos. Vien tik mainų studentai ir nė vieno magistranto, tokio kaip aš. Negana to, kadangi aš prieš tai esu čia buvęs, atrodau jiems kaip viską žinantis apie Aalborgą senis. Kažkaip nejauku pasidarė.

Lietuviai kvadratinėmis akimis. Kadangi pozuoja nuotraukai, akys trumpam nekvadratinės.















Universitete nieko įdomaus, t.y. viskas taip pat, kaip prieš du metus. Tipiška reikalų tvarkymosi ir kėdžių zulinimo auditorijose per universiteto pristatymus rutina.

Dar vienas senas pažįstamas: Linas.















Vakare po truputį vėl pradėjau rūpintis savo pastoviuoju būstu. Vos spėjau išsiaiškinti, koks yra tikrasis mano būsimo sugyventinio telefonas, kai jis pats man paskambino. Rytoj laisva diena. Kraustysiuosi, o kol kas nakvoju pas Stardą.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tu čia Aurimo vardo neminėk be reikalo... Ale, ot naglecas, tik išvažiavo, kur rankos nepasieks...
na palauk atvažiuosim ir pas tave reikalų aiškintis ;)

Laurynas rašė...

Atvažiuok. Tik nepamiršk nakvyne pasirūpinti prieš važiuodamas...
;)