antradienis, liepos 10, 2007

Ameria: San Franciscas įpusėjo

(anksčiau)

Kol nepamiršau: mano kontaktai: +1-415-269-4819 bei laurynas@gūgle.com („ū“, žinoma, pakeiskit). Tad skambinkit ir rašykit :)

Antradienis, 26 d. Pagal jau susiklosčiusią visai negražią tradiciją miegu po 12 valandų ir nė kiek nesveikstu. Atsikėlęs toliau sėdu prie laptopo, einu į craigslistą ir toliau ieškau namų mums trims. Šį kartą vienas, nes Milai ir Jake'ui šiandien pirma diena Googlėj. Aš tuo tarpu dar turiu savaitę. Paieška bevaisė. Po truputį pradedu galvoti, jog turbūt teks gyventi ten, kur rezervavausi, Mountain View. Po pietų vėl traukiu miestan. Užlipu į Twin Peaks, kur truputį vėjuota. Ir vėl gana greitai apsisuku, dėl jau nė kartą minėtos priežasties, kad ją kur.

Vakare į mano hostelio restoraną atvažiuoja Mila ir Jake. Linksmai pasėdim, dalinames Ohio, Oksfordo ir Aalborgo nuotykiais, ir, be abejo, jųdviejų pirmos dienos įspūdžiais. Mudu su Jake guodžiam Milą, kad tikrai rasim, kur gyventi. Istorija parodė, kad melavom :)

Trečiadienis, 27 d. Apie kėlimąsi ryte žr. bet kurios ankstesnės dienos dienoraštį, nieko naujo. Po kėlimosi kaip į darbą: už laptopo, telefono ir į skelbimus. Įvykdęs dienos kvotą patraukiu miesto centran. Kelionės priemonė - vėžlio greičiu besivelkantis troleibusas, toksai už Vilniaus Škodas prastesnis. Publika irgi panaši kaip Vilniuj troleibuse prie Kalvarijų turgaus. Pagal amerikietiškus standartus San Francisko viešasis transportas yra labai labai išvystytas, kitaip sakant, Europoje nedarytų gėdos Albanijai. Bet užtat kelionės tikslas buvo to vertas. Apžiejau Fisherman's Wharf, sutikau ir šitą, pasirodo, žymiausią, pasaulio bušmeną.

Vakare ėjau tikrinti savo hostelio kaimynystėje esančių barų ir klubų. Laiką praleidau puikiai, su Aalborgo gatvės „pasirinkimu“ nepalyginsi. Ir žmonės kur kas draugiškesni nei Danijoje. Su Jake ir Mila nesusitikau. Pastaroji, būdama labai gudri mergina, nujautė, kaip čia viskas baigsis, ir vakarą praleido Mountain View besieškodama namų sau.

Komentarų nėra: