trečiadienis, liepos 18, 2007

Amerika: kuo naudingas Stanfordas, "Oh, you are from Google?", ir kodėl negalima šaudyti paštininkų

Liepos 3 ir kažkiek darbo dienų po to. Darbo pradžia. Man šokas, bet toks visai mielas. Apie darbo ypatybes ir linksmybes dar parašysiu. Visas pirmas darbo dienas ten ir praleidau nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro. O kam namo eiti? Darbe gi linksma! Laukiau šeštadienio, kad galėčiau apsirūpinti dviračiu – pasivaikščiojimai pėstute į antrą savaitės pusę visai pradėjo atsibosti.

Atėjus šeštadieniui sėdau į tą patį piktą dviejų aukštų traukinį ir pavažiavau porą stotelių SF pusėn, iki Stanfordo. Universiteto miestelio vidury yra dviračių parduotuvė, kuri mielai išsprendė mano problemą. Stanfordas visai gražus, bet fotoaparato kaip tyčia nepasiėmiau. Sugrįšiu ten, kai reikės kokį varžtelį prisukti, tada bus ir nuotraukos. Dviratuotas po truputį grįžau namo, pakeliui dar sutvarkydamas milijoną reikalų.

Vakare, o vakare užtat buvo SF intern party. Proga trumpam grįžti į miestą, ir netgi nereikėjo tuo traukiniu trenktis, o buvo visas „party bus“ užsakytas, kas labai svarbu, nes antraip nėra kaip naktį grįžti iš SF į MV – šiuo metu didžiausia problema mano buityje. Party'is praėjo linksmai. Dar nespėjau priprasti prie didesnio nei įprasta aplinkinių susidomėjimo savo darboviete, bet tai visai nieko.

Sekmadienio rytą (kuris buvo gerokai po pietų) vėl sėdau į traukinį ir vėl važiavau į Stanfordą pasiimti savo kažkur nakčiai palikto dviračio. Jeigu Danijoj, kur nusikalstamumo kaip ir išvis nėra, dviračius vagia, tai čia rimtai svarsčiau, ar berasiu. Radau. Be oro galinėj padangoj. Užtat už kvartalo pasitaikė dviračių parduotuvė, kurie mielai už kuklų mokestį sutvarkė. Turbūt jie ir pradūrė.

Kitą darbo savaitę viskas beveik tas pats, tik su dviračiu. Antradienį pusę dienos sugadino social security numerio išėmimas. Ofise eilės kaip trečio pasaulio šalyje. Bet nuo trečio pasaulio šalies ofisą galima atskirti kvailų užrašų, kokių pasitaiko tik Amerikoje, buvimu. Visus konkurentus nugalėjo šitas: „It is a federal felony to kill, (...milijonas kitų negerų dalykų...) a federal employee on a duty.“ Ot velnias, maniau, jog pirmus du kartus tik baudą išrašo. Ten turbūt prieš šimtą metų buvo sportas paštininkus šaudyti?

1 komentaras:

Giedrius rašė...

Man kažkaip su soc. security numeriu geriau gavosi. Teko palaukti, bet sumoje susigaišo mažiau nei pusdienis.

Nors po to kai teko važiuoti į Department of Homeland security, tai užtrukau čiut ne visą dieną...