antradienis, liepos 03, 2007

Amerika: atvykus į San Franciską

(pradžia)

Šeštadienis, 23 d. San Franciscas – Sietlas. Amerikietiškos avialinijos skiriasi nuo europietiškų. Į gerą, nes gėrimai nemokami. Į blogą, nes skrydžio saugumas demonstruojamas „TV shop“ stiliumi susuktu filmuku. Jis panašus į skalbimo miltelių reklamą. Pilnas besišypsančių žmonių, kurie laimingi, nes spėjo deguonies kaukę užsidėti prieš sudūžtant lėktuvui. Nuostabu. Tik pakilus mane įveikia jet lagas, pabundu tik prieš pat San Franciscą.

Šeštadienis, 23 d. San Franciscas. Nusileidžiu apie aštuonias vakaro, mano vidiniu laiku, pasilikusiu kažkur Danijoje – apie penkias ryto. San Francisco oro uostas ne toks įdomus, kaip Sietlo. Belaukdamas bagažo svajoju apie miegą. Kaip tyčia bagažo nesulaukiu. Einu aiškintis, paaiškėja, jog mano bagažas buvo suoptimizuotas iš maniškio į sekantį skrydį, kuris yra mažiau nei už valandos. Nesigilinu, kokio velnio šeštadienio vakarą yra du skrydžiai vienas iškart po kito iš Sietlo į San Franciską, ir kantriai laukiu. Valandą įnirtingai kovoju su miegu, bagažo visgi sulaukiu. San Franciske dešimta vakaro, o man septinta ryto. Išeinu iš orouosto, surandu mikrūškę „nuo durų iki durų“, pasakau adresą, atsisėdu, smingu. Vairuotojas porą kartu mane pažadina dėl adreso. Nieko nesuprantu, ko jis nori iš manęs. Gal šiaip norėjo pabendrauti, nes nuveža vis tiek teisingai.

Išlipu gatvėje vidury didelio didelio baliaus. Mano hostelyje balius ypač įsibėgėjęs - pirmame aukšte ir ant stogo yra po restoraną. „You should join the party“, šypsosi registratorė. Teisybę sako, bet tik bejėgiškai nusišypsau ir kažką sumurmu apie jet lagą. Mano kambarys keturvietis su dviem dviaukštėm lovom. Aš miegu antram aukšte, mano lovos pirmam aukšte kažkas dejuoja. Mane palydėjusi registratorė labai jo atsiprašinėja. Nors pro atidarytą langą baliaus garsai girdisi kaip iš gretimo kambario, krentu miegot kaip rąstas.

Oij, rytoj iš pačio ryto mano pirmas kartas Googlėj, tad vėlgi teks pratęsti kitą kartą :)

Komentarų nėra: