pirmadienis, liepos 09, 2007

Amerika: San Franciscas tęsiasi

(anksčiau)

Pirmadienis, 25 d.
Atsibundu po 14 valandų miego kaip sudaužytas. Vis dar baisiai peršalęs. Toliau su Jake ieškom namų. Peršalus prie kompo nesisėdi, tad po kokių trijų valandų paieškų nusprendžiu, kad apsieisiu šiandien be namų ir išeinu pasivaikščioti po miestą. Hostelyje pasakau, kad kol kas išsikraustyti nesiruošiu.

Taigi, San Franciscas (nuotraukos už visas ten praleistas dienas iš karto). Iš tiesų jis yra mažiukas – plotu mažesnis už Kauną, ir gyventojų „tik“ apie 700000. Aišku, jis mažiukas ne iš gero gyvenimo – iš trijų pusių jūra, iš ketvirtos pikti priemiesčiai, kurie nė už ką nesijungs prie miesto. Tad jis užgrūstas betonu ir asfaltu iki ausų. Be to, baisiai kalvotas. Taip radosi tokie stebuklai, kaip 17 laipsnių statumo gatvės, galite pažiet prie nuotraukų.

Kitas įdomus dalykas čia yra mikroklimatai. Šalia esantis vandenynas plius pastovūs vėjai plius tos kalvos – oras keičiasi kas 200 metrų. Ir ne taip, kad oras būtų tiesiog labai permainingas – ne, kiekvienoje vietoje jis pastovus. Kiekvienas rajonas turi savo vietinį orą. Temperatūrų skirtumai iki gerų 5 laipsnių.

Po miestą vaikščiojau gal tik kokias dvi valandas, po to eilinį sykį prilaužė peršalimas, tad apsisukau nė nepasiekęs centro. Grižęs į hostelį sužinojau, jog trečia suplanuota buto draugė, Mila, doktorantė iš Oksfordo, atskrido iš Niujorko, nuvažiavo į Mountain View, irgi galų gale perskaitė paštą ir sužinojo, jog nebeturi kur gyventi. Nesunku atspėti, jog tikrai nedžiūgavo.

Galiausiai vakare susipažinau su abejais savo hostelio restoranais. Jie visai nieko.

4 komentarai:

Unknown rašė...

filmukas tai 10 balu... su nekantrumu laukiau iki galo tikedamasis isvysti tavo fizionomija... Galejai dar kokia nors megstamiausia fraze numesti :)

Hint: gali ir tu susigalvoti koki nors veiksma, kuri darai visose izymiose vietose. Ziur http://www.wherethehellismatt.com/

Anonimiškas rašė...

idomu idomu, laukiu toliau :)
as tai po Roskildes festivalio grizau persales :( lijo daugiausiai istorijoj, ever. as jau per senas tam turbut...

Dalius rašė...

Byvi o ta 17 laipsnių gatvė kurią nufotografavau ne ta pati kur bravia reklamoje su kamuoliukais?

Laurynas rašė...

Daliau, nežinau jokios bravia reklamos.