trečiadienis, liepos 11, 2007

Amerika: San Franciscas baigėsi. Tam kartui...

(anksčiau)

Ketvirtadienis, 28 d. Sergu. Ieškau buto. Nerandu. Nors užmuškit, neprisimenu, ką veikiau vidury dienos, turbūt tvarkiau ir dėjau internetan Grenlandijos nuotraukas. Vakare toliau pažindinausi su vietinėm pasilinksminimo vietomis. Visai į vakarą prisijungia Jake, vakaras tęsiasi. Susipažįstam su vietinėmis, pažinčių su vietiniais sėkmingai išvengiam. Išsiskirstom antrą nakties.

Penktadienis, 29 d. Sergu visiškai. Be to, esu visiškai praradęs balsą. Šiandien per pietus baigiasi mano Mountain View rezervacijos atšaukimo terminas, ir kaip tik Mila parašo, jog įsikraustė kažkur tam pačiam Mountain View'e. Ką gi, planas gyventi mieste buvo geras, bet tam kartui žlugo. Visi trys išsiskirstom kas kur: aš ir Mila esam kaimynai MV, Jake kol kas apsistojęs pas pusbrolį San Francisce ir ieško sau vienam vietos.

Nusprendžiu, jog užteks kultūrintis, reikia savaitgalį ramiai išsimiegoti ir pasveikti. Tad susirenku daiktus, išsikraustau iš hostelio ir traukiu miestan ieškoti traukinio į MV. Traukinys irgi amerikietiškas: atrodo kaip piktas dviejų aukštų namas. Ir juda greičiu, nedarančiu gėdos nekilnojamam turtui, tik tiek, kad kaip per žemės drebėjimą. Bet užtat girdi visas miestas. Per valandą įveikiam apie 70 kilometrų, ir išlipu tipiškam amerikietiškam priemiesty Mountain View. Jokių kalnų nematau, tik tokius nelygumus, truputį aukštesnius už Šeškinės ozą. Bet amerikiečius čia galima suprasti, gi nevadinsi miestuko Not Very High Mountain View arba We Wish There Was A Mountain View.

Toliau su transportu sudėtinga. Pasiimu taksi, taksistas nejungia skaitliuko, kainą užkelia trigubai. Nusideru iki pusantragubai. Galų gale atvykstu į būsimus namus, numetu daiktus ir marš miegot.

Miegu visą savaitgalį su nedidelėmis pertraukomis nusipirkt maisto ir vaistų. Pirmadienį galų gale pradedu sveikti, sugrįžo net ir kažkur visą savaitgalį pragastroliavęs balsas. Ta proga galų gale pradedu nuo pradžių rašyti kelionės dienoraštį. Po to išeinu pasivaikščioti iki Google, kad pirmą darbo dieną nepavėluočiau, nepasiklysčiau ir į kokį Microsoftą netyčia nenueičiau. Google amerikietiškų priemiesčių standartais nuo namų labai arti, pėškom eiti apie pusvalandį.

Kitą dieną prasidėjo Google.

1 komentaras:

Armandas rašė...

ir kaip vietinės? (: